Gužva pred trebinjskim štandom na sajmu turizma u Beogradu!

Turistička zajednica Trebinja na svom štandu 36. Međunarodnog sajma u Beogradu predstavila je posetiocima turističke potencijale najsunčanijeg grada Republike Srpske.

IMG_7250

Gradonačelnik Slavko Vučurević i direktorka Turističke zajednice Trebinja Tatjana Bulajić (foto: Slobodna Hercegovina)

Tekst i foto: Trifko Ćorović (Slobodna Hercegovina)
 
 

Već prvog dana Sajma na trebinjskom štandu bila je zavidna gužva. Posetioci su tražili promo materijale i prikupljali informacije. Na štandu pored prospekata poznatih trebinjskih ugostitelja, mogli su se videti i izloženi hercegovački brendovi, med, proizvodi od smokava, lekovito bilje, ali svakako najveću pažnju izazvala su u Srbiji već dobro poznata hercegovačka vina.

IMG_7226

Mi smo je strpljivo čekali: Tatjana Bulajić na jednom od intervjua pred brojnim TV ekipama (foto: Slobodna Hercegovina)

Tatjana Bulajić, direktorka Turističke zajednice Trebinja je neumorno odgovarala na pitanja novinara koji su u velikom broju obilazili štand.

– Trebinje se po drugi put samostalno predstavlja na ovom sajmu. Imamo odlična iskustva iz prošle godine. Turisti iz Srbije su rado viđeni gosti u našem gradu, a Trebinje pored mediteranske klime i udaljenosti na svega 30 km od mora nudi posetiocima i brojne kulturno-istorijske znamenitosti. Poznati smo i po odličnoj gastronskoj ponudi i dovoljno je da gost dođe prvi put, znamo da će se uvijek rado vraćati.

01

Živeli! Iz čije vinarije je ovo vino? (foto: Slobodna Hercegovina)

Bulajićeva se osvrnula i na saradnju sa zavičajnim hercegovačkim udruženjima.

– Vrlo smo ponosni što se obnovilo trebinjsko zavičajno udruženje. Njihova podrška nam je potrebna. Znamo da svaki Hercegovac koji živi u Srbiji sa ponosom izgovara odakle je rodom i tu ljubav prenosi na okolinu, a ljudi najviše vjeruju usmenoj reklami.

IMG_7265

Tatjana Bulajić sa Milanom Grubačom, direktorom “Glasa Trebinja”, Čedom Janjićem, zamenikom gradonačelnika Zrenjanina i Draganom Aćimovićem, uglednim trebinjskim ugostiteteljem (foto: Slobodna Hercegovina)

Štand je obišao i Slavko Vučurević, gradonačelnik Trebinja, tu su bili i trebinjski vinari, svraćali su brojni Trebinjci i Hercegovci koji žive i rade u Beogradu, među gostima je bio i Čedo Janjić, zamenik gradonačelnika pobratimskog grada Zrenjanina.

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: