Džomić: Ostajem u Trebinju do isteka žalbenog roka

Protojerej Velibor Džomić izjavio je Srni da je i očekivao da će Upravni sud Crne Gore donijeti privremenu mjeru kojom mu se odobrava boravak u toj državi, te istakao da i dalje ostaje u Trebinju dok ne vidi da li će crnogorsko Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ uložiti žalbu na rješenje.

do

Izvor: Trebinjedanas/Srna

Džomić je dodao da žalbeni rok traje tri dana, te izrazio uvjerenje da će odluke Suda biti poštovane.

“Ja sam, iako mi nije odgovaralo i iako sam znao da je nezakonito, ispoštovao rješenje MUP-a Crne Gore i napustio sam dobrovoljno tu državu. Isto tako očekujem da MUP poštuje odluke Suda bez obzira da li se to nekome sviđalo ili ne”, rekao je DŽomić.

On je istakao da u ovom slučaju MUP Crne Gore i on više ne predstavljaju organ i građanina, već dvije stranke u upravnom sporu potpuno ravnopravne.

“Ja sam u ovom slučaju tužilac, a MUP tuženi organ. Tuženi nema pravo da tužioca sprečava u bilo kom segmentu da bi ostvario pravo na sudsku zaštitu i zaštio svoj pravni interes u skladu sa zakonom”, kaže Džomić.

On je istakao da se odmah, nakon usvajanja zahtjeva, nije želio vratiti u Crnu Goru da ne bi, kako kaže, pogoršao bilo šta.

“Ne želim da dovodim i njih i sebe u nezavidnu situaciju. Ovim čekanjem branim i sebe od njih i njih od sebe”, rekao je Džomić i dodao da se još detaljno nije upoznao o sadržaju rješenja, posebno sa obrazloženjem.

On je dodao da zbog ove situacije najviše trpi njegova porodica, navodeći da je primjetio da je i Sud te razloge cijenio.

Džomić smatra da će se u svakom slučaju upravni spor voditi još najmanje godinu dana.

Upravni sud Crne Gore usvojio je zahtjev protojereja Velibora Džomića i donio privremenu mjeru, kojom mu se odobrava da boravi u Crnoj Gori do okončanja upravnog spora koji se vodi kod tog suda, saopštio je DŽomićev advokat Zoran Piperović.

On je rekao da se u obrazloženju naglašava da Sud već četvrti put donosi istu mjeru koju policija ne poštuje.

Prema njegovim riječima, sadašnje protjerivanje Džomića, nakon tri odobrena privremena boravka, je “goli inat” MUP-a Crne Gore.

Crnogorski MUP je odluku da Džomić napusti Crnu Goru donio, na osnovu mišljenja Agencije za nacionalnu bezbjednost, da predstavlja opasnost za državnu bezbjednost.

Džomić je 8. februara napustio Crnu Goru, nakon što je u podgoričkom Centru bezbjednosti uzeo rješenje MUP-a.

 

 

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: