Dvije decenije na “Jugu”: Pogledajte ko je najvjerniji “grobar” u Hercegovini! (VIDEO)

Već dvije decenije ne propušta nijednu Partizanovu utakmicu. Ulaznice brižljivo čuva, a za njega obični komadići papira imaju neprocjenjlivu vrijednost. Pojedine karte sa utakmica Partizana Vaso Mijanović iz Trebinja plaćao je i po nekoliko stotina evra. Njegova zbirka ulaznica jedna je od pet najvećih kolekcija u istoriji ovog kluba.

vaso

Izvor: ATV

“Posjedujem preko hiljadu ulaznica, ali da kažem one koje su bitnije to su utakmice koje je Partizan odigrao međunarodne mečeve i derbi utakmice koje je Partizan odigrao sa Crvenom zvezdom. Te karte imaju poseban značaj u mojoj kolekciji”, rekao je za ATV Vaso Mijanović.

Samo su profesionalni kolekcionari priča Mijanović spremni da ulažu novac u svoju zanimaciju, da kupuju karte sa utakmica na kojima nisu bili i iz vremena kad se još nisu ni rodili. Neki kaže daju i cijelo malo bogatstvo da se domognu rijetkih primjeraka.

“U mojoj kolekciji najvrijednije karte su one koje dosežu iz sredine 50 ih godina, odnosno iz prve godine kupa šampiona 1955 godine i Finale kupa šampiona utakmica Real – Partizan iz 1966. godine. One imaju posebnu vrijednost i ajde da kažem one su vrijednije u tom nekom kolekcionarskom svijetu, a inače vrijednije karte se mjere recimo sa par stotina evra”, dodao je Mijanović.

Cijena ulaznice zavisi od starosti karte i broja gledalaca koji su na utakmici bili. Najvrijednije ulaznice kaže Mijanović obično kupe prašinu po ladicama i tavanima starijih ljubitelja sporta koji nisu ni svjesni kakvu vrijednost danas dostiže izbledjela i pocijepana hartija iz pedeset i neke.

 

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: