Dučić: Stanje u Leotaru je i dalje kritično! (VIDEO)

U prostorijama fudbalskog kluba Leotar, na stadionu Police održana je konferencija za medije, na kojoj je govorio predsjednik UO Simeon Dučić. Konferencija je sazvana da bi se javnosti saopštilo stanje u klubu, te odmah u korjenu sasjeklo miješanje politike oko kluba, koje je izazvano kupovinom godišnjih karata od strane predsjednika RS Milorada Dodika.

konferencija za novinare fk leotar (1)

Izvor: FK Leotar
Foto: Božo Morić
V
ideo: Nebojša Kolak 

Podvukli smo crtu nakon svega što smo uradili u ovih skoro dva mjeseca koliko smo u klubu i želimo da obavijestimo javnost, šta smo i koliko uradili, rekao je Dučić na početku izlaganja.

– Napravili smo elaborat koji ćemo izložiti na Skupštini kluba, ali i gradskoj skupštini, jer ovo je klub grada Trebinja i njegovih građana. Upoznaćemo javnost o svim nepravilnostima prethodnih rukovodstava, a da li će nadležne institucije imati razloga da pokreću istrage to ostavljamo njima i nećemo da se petljamo u rad tih organa. Odblokirali smo račun kluba bukvalno sat i sedam minuta prije nego što bi se klub ugasio, jer bi mu bilo zabranjeno takmičenje.
Ono što mnoge interesuje je koliki je trenutni dug Leotara.
– Možda dug Leotara nije ogroman kada se uporedi sa ostalim klubovima, ali je za klub kao Leotar ogroman i otežava nam rad. Mi ni sami ne znamo koliki je tačno dug u ovom momentu, jer smo mnogo toga uradili i riješili. Napravili smo reprograme, neke dugove smo i isplatili. Mislim da je trenutni dug oko 1.5 miliona KM. Po informacijama kojima ja raspolažem, taj dug u banjalučkom Borcu je 35-37 miliona KM. Ali, nama je i ovo što imam ogromno opterećenje.

Osim riješavanja problema sa dugovima, novo rukovodstvo je moralo da sklapa tim.
-Oformili smo tim od igrača iz Trebinja uz svega par pojačanja. Neki su bili razočarani stanjem u klubu i prestali su da treniraju i uspijeli smo da ih animiramo. Oni igraju samo za minimalnu platu i ništa drugo im nije obećano, jer ne želimo da opterećujemo klub, koji ionako ima dovoljno finansijskih problema.
U rukovodstvu Leotara kažu da su imali podršku i od javnih preduzeća i Grada Trebinja.
-Najveći finansijeri kluba su preduzeća iz energosektora. Pomogli su nam da reprogramiramo dugove najvećim povjeriocima: prevozniku Ubla Tursu, hotelu Leotar i Bobar banci. Kompletan budžet koji je namijenjen fudbalskom klubu iz gradske kase je već potrošen na isplate dugovanja povjeriocima i ženama u ekonomatu, čiji je dug bio nevjerovatnih 20.000 KM.
Međutim, ostala podrška za sada izostaje. Iako smo mnogo uradili mi se i dalje nalazimo u veoma teškoj situaciji i ova konferencija je sazvana i iz razloga što želimo da probudimo ovaj grad, da ne misle da zbog dobrih rezultata ovdje teku med i mlijeko. Svi mi u klubu radimo volonterski, počev od mene, podpredsjednika Milana Tomanovića, sportskog direktora Jovice Vica, Darka Dreča… Trenutno mi iz svoga džepa finansiramo klub, koliko ko i na koji način može. Situacija je stvarno kritična i sada je pravi momenat da pomognu svi oni koju mogu.

Nakon dobrih rezultata očekivala se i veća podrška navijača i povećana prodaja godišnjih ulaznica.
-Mogu slobodno reći da je odziv za kupovinu godišnjih karata katastrofalan. Ovaj tim je u prvoj utakmici u ovoj sezoni postigao duplo više golova, nego za cijelu prošlu polusezonu. U prva tri kola smo ostvarili tri pobjede, jednu više nego za cijelu prošlu sezonu. Ako neko u ovom gradu zaslužuje podršku onda su to ovi momci.

Rukovodstvu Leotara je zasmetalo i što se politika početala uplitati u dešavanja oko Leotara.
– Gospođa Ljubica Miljanović je došla u klub da kupi 10 karata u ime aktuelnog predsjednika Republike Srpske. Ja kao bivši sportista i sada kao sportski radnik to gledam kao dobru stvar. Mene politika ne interesuje i ne interesuju me političke konotacije koje se iz toga izvlače. Mislim da je to dobar primjer svim ostalim ljudima da se uključe i da pomognu klubu i da konačno shvate da je ovo taj momenat da se pomogne klubu. Ne želim politiku u ovome klubu. Čak bi poručio političarima da dođu u naš klub i da vide kako se radi. Da sjednu iza zatvorenih vrata i da vide šta su najbolja rješenja za ovaj narod, a ne da se prepucavaju preko nas koji radimo krvnički i maltene ne spavamo. Ograđujemo se od svake politike, a ko god dođe da pomogne Leotaru, na bilo koji način, dočekaćemo ga raširenih ruka, kao prijatelja ovog kluba.

 

 

  1. Marko Reply

    Da li. Goran. Zubac. Dolazi na. Utakmice
    Leotara. Pozdrav.

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: