Dodik: Poplave nisu odnele entitetske granice

Poplave nisu urušile entitetske granice i ne može se na toj osnovi graditi politika prekompozicije BiH niti umanjivati nadležnosti Republike Srpske, kaže predsednik RS Milorad Dodik.

dodik (1)
 
 
Izvor: Press RS
 

Mnogi u BiH i međunarodnoj zajednici pokušavali su da prave “spin” o tome, napomenuo je Dodik, i poručio da nije moguće na osnovu poplava smanjiti nadležnosti RS, preneli su banjalučki mediji.

“Svima poručujem da to nije moguće i nemojte džabe gubiti vreme na to. Nama je žao stradanja i u drugom entitetu, Federaciji BiH, i ako možemo pomoći – tu smo da pomognemo, ali RS ostaje čvrsta, funkcionalna i jedinstvena”, naglasio je Dodik u Doboju gde je na radnoj akciji sa studentima u raščišćavanju tog grada posle poplava.
“Solidarišem se sa svim ljudima koji su stradali u Federaciji, ali poplava ne može da bude osnova za prekompoziciju BiH i poručujem svima da su ponovo zalutali i bespotrebno gube energiju”, rekao je predsednik Srpske.
On je ponovio da je RS zadesila ogromna nesreća, poplave ogromnih razmera, sa ogromnom materijalnom štetom, da joj je potrebna solidarnost kakvu pokazuju studentske organizacije.
Brigade studenata došle su iz Foče, Istočnog Novog Sarajeva, Pala, Milića, Zvornika, Bijeljine i Banjaluke, a njihovom postrojavanju prisustvovao je i predsednik RS.
Dodik je tom prilikom podsetio da je RS u teškoj situaciji pokazala da je funkcionalna i jedinstvena, a da su, nažalost, pojedinci u Srpskoj pokušavali da stvore atmosferu neefikasnosti i nefunkcionisanja.
On je istakao da je kao predsednik RS ponosan na sve institucije i na njihovo funkcionisanje tokom vanredne situacije.

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: