Dodik: Naš stav – Srpska do samostalnosti

Milorad Dodik razgovarao sa poslanicima prvog saziva Narodne Skupštine. Dodik: Naš stav je što jača i što samostalnija RS

rs--stvaraoci-rs_620x0 (1)

 

Izvor: Novosti
Bosna i Hercegovina je neuspešna država i može da preživi jedino kao konfederalna unija tri republike. Ako to ne bude moguće, Srpska će krenuti putem samostalnosti!

Ovako je reagovao predsednik Srpske Milorad Dodik na Deklaraciju Hrvatskog narodnog sabora kojom se predlaže reorganizacija BiH, nova međunarodna konferencija i stvaranje četiri regionalne federalne jedinice.

– Deklaracija je pravo hrvatskog naroda da iskaže svoj politički stav. To je njihov stav, ali i mi imamo naš – Srpska do samostalnosti – poručio je Dodik posle sastanka sa poslanicima prvog saziva Narodne skupštine RS okupljenih u asocijaciji “Stvaraoci RS”.

Bošnjački političari najoštrije su osudili ovu deklaraciju, jer u njoj vide razbijanje države BiH. Nisu retki ni oni koji tvrde da je hrvatski predlog direktan udar i na ustavnu poziciju Srpske.

Međutim, Dodik kaže da u Deklaraciji ima i dobrih stvari, posebno onih koje govore o neuspehu BiH.

– BiH jeste neuspešna zemlja i RS mora da afirmiše svoje pravo na osamostaljenje. Taj koncept treba da jačamo i razvijamo. Nikakva deklaracija nam ne može oduzeti teritoriju, niti nadležnosti RS – istakao je Dodik.

Dodik kaže da Hrvati imaju pravo da se bore za bolji položaj unutar Federacije BiH.

– Treći, hrvatski entitet je problem Bošnjaka i Hrvata u Federaciji BiH. Gradili su zajedništvo koje očigledno nije uspelo. To treba da se reši, ali u RS niko ne sme da dira – istakao je Dodik.

Naglasio je da će RS zahtevati da joj se vrati 83 oduzete nadležnosti nasiljem međunarodne zajednice.

– Kad sednemo za sto, Hrvati će predočiti svoje zahteve, a mi naše. Konfederalna unija je rešenje za BiH – rekao je Dodik.

I BIN LADEN BIO ALIJIN GOST

KOMENTARIŠUĆI navode Bi-Bi-Sija da je BiH baza svetskog terorizma, Dodik je rekao da su svetski mediji imali o tome informacije i ranije, ali da nisu o tome izveštavali.

– Svetske medije nije zanimalo to što su radikalni islamisti sekli glave Srbima na Ozrenu. Sad kad su se našli na udaru terorista, onda pišu o tome. I sam Osama bin Laden je bio gost Alije Izetbegović. Tada su i stvorili zloglasnu jedinicu “El mudžahedin”.

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: