Dodik: Incko nam neće krojiti sudbinu

Priča o referendumu o nezavisnosti Republike Srpske prestaće onoga dana kada bude sproveden – poručio je predsednik RS Milorad Dodik

izvor: Novosti

mile dodik

 

PRIČA o referendumu o nezavisnosti Republike Srpske prestaće onoga dana kada bude sproveden – poručio je predsednik RS Milorad Dodik.
On je tako prokomentarisao izjavu predsedavajućeg Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića da će „priča o nezavisnosti RS nestati posle oktobarskih izbora“.

Prvi čovek RS kritikovao je i Izetbegovićevo, kako je rekao, prizivanje visokog predstavnika u BiH da interveniše po pitanju donošenja odluke Vlade RS koja reguliše oblast prebivališta, a koja predstavlja „jasnu antidejtonsku aktivnost RS“.

– Intervencionizam nećemo prihvatiti, legalno izabrani predstavnici Srpske nikada neće prihvatiti bilo kakvu odluku Kancelarije visokog predstavnika koja prekraja ili suspenduje legalno donete odluke organa RS – istakao je Dodik.

Inače, reč je o zakonskim rešenjima donetim radi sprečavanja plana da Bošnjaci iz Federacije BiH fiktivno prijave prebivalište u RS i na taj način utiču na izborne rezultate, a predsednik RS je ranije objasnio da se na taj način moraju okončati manipulacije u vezi sa izbornim inženjeringom.

Dodik je naglasio i da Izetbegović beži od pitanja zbog čega su on i njegova bošnjačka Stranka demokratske akcije (SDA) blokirali usvajanje zakona o prebivalištu i boravištu koji je prošao proceduru u Savetu ministara i Predstavničkom domu, da bi je upravo SDA zaustavila u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: