Dječija akademija u Bileći: Najmlađi o Svetome Savi

Zavičajni klub „Osvit“ večeras je u Domu kulture „Jevto Dedijer“ u Bileći organizovao „Dječiju svetosavsku akademiju“ u susret predstojećem prazniku velikog prosvetitelja i učitelja Svetog Save. Akademiju su pripremili i na sceni pripremljeno iznijeli bilećki osnovci i srednjoškolci.

BILECA

Tekst: Petar Salatić i Tijana Trklja

Divnom besjedom o Svetom Savi, program je otvorila Lazarela Mićunović. Svoje utiske o večerašnjoj akademiji, Lazarela je podijelila i sa nama:

„Što se tiče današnje ”Dječije Svetosavske Akademije, zaista je uloženo mnogo napora i truda od strane svih aktera, predsjednika ZK ”Osvit” Miodraga Hrnjeza LJuma i Dragane Miskin koja je bila koordinator, kao i ostalih članova. Mladi, još nesigurni, prvačići, osnovci, uljepšali su i uveselili mnoga lica tokom izvođenja. Anđela Dželetović je publiku ostavila bez teksta vrhunskim izvođenjem ”Nebeske liturgije” sa dramskim elementima. Posebnu pažnju je privukao svetosavski pozdrav Jane Rogač i Nikole Đorđića. Sigurna sam da će ovo veče biti upamćeno i da ćemo ga se svih narednih godina sjećati sa osmijehom.“

Ovi mladi recitatori, večeras su govorili najljepše stihove o Svetom Savi napisane od strane naših najvećih pjesnika, Vojislava Ilića, Matije Bećkovića i mnogih drugih.

Zvuci klavira i gitare, koji su bili pozadina za pojedine stihove, doprinijeli su da ih učine još zanimljivijim publici.

Dom kulture je bio popunjen skoro do poslednjeg mjesta.

Svetosavske svečanosti u Bileći počele su sinoć izložbom likovnih radova nastalih na manifestaciji „Dani bilećkih proizvoda i stvaralaštva,“ nastavile su se večeras, a u utorak  veče, Bilećani mogu da uživaju u već tradicionalnoj „Svetosavskoj akademiji“ u organizaciji SPKD „Prosvjeta.“

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: