Dejan Kravić: Žao mi je što neću igrati na basket turniru u Nevesinju!

Reprezentativac Srbije pauzu iskoristio za posetu rodnom kraju. Nije razočaran što se neće naći na SP u košarci, ali mu je žao što zbog ranije zakazanih obaveza neće moći da nastupi na lokalnom turniru u basketu

Izvor: Radio Nevesinje
Autor: Dragan Grahovac

 

Košarkaš Dejan Kravić koji se našao u fokusu medija nakon što je uvršten na širi spisak reprezentativaca Srbije za Svjetsko prvenstvo ovih dana boravi u Nevesinju kod rodbine i prijatelja. Povremeno obilazi i olimpijska borilišta i prisjeća se događaja iz ranog djetinjstva prije nego što se sa porodicom otisnuo na američko tlo. Navratio je i u Radio Nevesinje i sa novinarima rado popričao o svojoj karijeri od Nevesinja do Ontarija i neočekivanom pozivu Aleksandra Đorđevića u reprezentaciju.

kravic grahovac

Dejan Kravić i Dragomir Grahovac

 

  • Po čemu pamtite Nevesinje?

Rođen sam u Mostaru, ali sam djetinjstvo provodio u Nevesinju. Sjećam se odlazaka u selo Trtine i igre sa vršnjacima. Nakon odlaska u Kanadu rijetko sam dolazio u Hercegovinu. Ipak, redovno sam održavao vezu sa rodbinom i prijateljima i pratio sam dešavanja u Nevesinju.

  • Kako je počela Vaša košarkaška karijera?

Kao osnovac gajio sam ljubav prema fudbalu i odlazio na treninge. U srednjoj školi sam dobio na visini pa su mi sportski stručnjaci savjetovali da pređem na košarku. Brzo sam napredovao i nakon dvije godine u Torontu prešao sam u SAD u klub Teksas Tek gdje je postalo sve ozbiljnije. Imao sam priliku da igram sa nekoliko igrača koji sada nastupaju u NBA ligi.

  • Gdje Vas je primijetio Đorđević?

Dok sam bio na koledžu radio sam sa Draganom Tarlaćem koji mi je nagovijestio da ću igrati za B reprezentaciju Srbije.

Jednom treningu je prisustvovao i Đorđević i to je bilo dovoljno da zavrijedim njegovu pažnju. Kada se moje ime našlo na spisku A reprezentacije nisam mogao da povjerujem, ali priznajem da sam se mnogo obradovao.

  • Da li Vam je žao što ipak nećete ići na Svjetsko prvenstvo?

Moja očekivanja su se kretala u okviru B selekcije, a ovo iznenadno druženje sa najboljim košarkašima Srbije ostaje mi kao dragocjeno iskustvo.Đorđević mi je rekao da ozbiljno računa na mene u budućnosti.

Na centarskoj poziciji u reprezentaciji je jaka konkurencija i bilo je nerealno da odmah uđem u krug odabranih.

  • U Nevesinju ima mnogo navijača Partizana i Crvene Zvezde koji su se ponadali da bi karijeru mogli nastaviti u beogradskim klubovima. Ipak ste se odlučili za Grčku?

Grci su prvi pokazali interes i ja sam prihvatio ponudu.Klub sa Krita spada u grupu prosječnih grčkih ekipa i to je dobro za mene s obzirom da ću igrati prvu evropsku sezonu.U SAD se igra na drugačiji način i trebaće mi bar jedna sezona da se prilagodim.

Ja se nadam ako budem napredovao da ima vremena za velike klubove.

  • Kako provodite odmor u Nevesinju?

LJudi su ovdje prijatni i dobronamjerni.Imam i mnogo rodbine i prijatelja i sa njima najviše provodim vrijeme. Povremeno obilazim i sportske terene na kojima se održava Nevesinjska olimpijada. Nagovarali su me prijatelji da nastupim na basket turniru, ali nažalost moram ranije u Beograd.

 

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: