Dejan Bodiroga: U planu modernizacija bioskopa

Najgledaniji film u trebinjskom bioskopu u 2014. godini bio je srpski igrani film „Montevideo, vidimo se“, u režiji Dragana Bjelogrlića, koji je u kinu Kulturnog centra pogledalo 1.800 naših sugrađana, kaže za radiotrebinje.com Dejan Bodiroga, direktor Kulturnog centra Trebinje.

dejan-bodiroga (1)

Izvor: Radio Trebinje
Tekst: S.P./R.S.
Iako trebinjski bioskop nema redovan filmski repertoar, ljubitelji sedme umjetnosti u protekloj godini imali su priliku da na velikom platnu pogledaju značaj broj domaćih i stranih ostvarenja, među kojima su i filmovi u 3D tehnologiji. No i pored toga, najviše simpatija Trebinjaca osvojio je drugi dio filmske priče o počecima srpskog fudbala i prvom Mundijalu u Montevideu…
Bodiroga ističe da je u 2015. godini planirana i modernizacija bioskopa, koji na krupnije rekonstruktivne zahvate čeka već decenijama. Time bi se stvorili uslovi da gledanje filmova na velikom kino platnu ponovo postane navika Trebinjaca.
„Spremni smo da to uradimo ukoliko se obezbijede dovoljna sredstva. Budžetom Grada taj novac nije planiran, ali smo konkurisali za sredstva IPA i nekih drugih međunarodnih fondova. Obratili smo se za pomoć i nekim stranim ambasadama, a nadamo se i podršci sa republičkog i bh. nivoa vlasti“, pojasnio je Bodiroga.

3d-projekcija-u-trebinju
Direktor Kulturnog centra Trebinje ističe da se nije odustalo ni od projekta obnove ljetnog kina u Starom gradu.
U nacrtu budžeta Grada za ovu godinu planirana su sredstva za ovu namjenu, ali je veći dio tog novca u skupštinskoj raspravi amandmanima relociran na druge infrastrukturne projekte. Bodiroga ističe da je obnova ljetnog kina posebno značajna što Trebinje posljednjih godina doživljava pravu ekspanziju u turizmu.
„Međutim, da bi se danas stavilo u funkciju ljetno kino, bilo bi potrebno obezbijediti sasvim novu tehnologiju za projekcije, iz razloga što je u Starom gradu noću zaista velika buka od okolnih kafića, koje sigurno ne bi mogli spriječiti da rade. Ali Trebinje razmišlja u tom pravcu, jer je kino na otvorenom gradu potrebno. I Festival mediteranskog filma, koji smo organizovali ove godine, mnogo bi bolje prošao da su projekcije održavane na otvorenom“, ističe Bodiroga.
Bodiroga navodi da je najposjećenija predstava na sceni Kulturnog centra u prošloj godini bila „Sumnjivo lice“ Gradskog pozorišta Trebinje, u režiji Željka Miloševića, koja je bila prvi profesionalni pozorišni projekat nastao u Trebinju nakon duže od pola vijeka.
On ističe da će i u 2015. godini Kulturni centar nastojati da građanima obezbijedi bogatu ponudu kulturnih programa, a ovih su dana, dodaje – zauzeti pripremom tradicionalne Svetosavske akademije.

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: