Danilo Negovanović: “Džukele” su najbolji navijači pred kojima sam ikada igrao! (Video)

Ekskluzivno za SH Dobitnik opštinskog priznanja za najboljeg gostujućeg sportistu  u Bileći priča o odnosu sa saigračima i navijačima, rodnoj Loznici, Džordanu i Navaru, objašnjava kako izlazi na kraj sa obožavateljkama…

negov 02

Tekst: Jelena Radmilović

Danilo Negovanović je proveo godinu dana u Bileći i to je bilo dovoljno da ga opština Bileća proglasi za najboljeg gostujućeg sportistu  u 2014. Njegove briljantne partije dovele su Heo u Premijer ligu BiH. a on je formu održao u kontinuitetu i u najjačoj konkurenciji u BiH prosječno bilježi 18.5 poena, 2.8 skokova i 2.6 asistencija po utakmici.

Momak koji je prije 26 godina rođen u Loznici, visok je 189 cm igra na poziciji “jedan” i “dva”. Svojim odnosom prema dresu Hea brzo je postao ljubimac “Džukela”. U ekskluzivnom razgovoru za portal Slobodna Hercegovina, Negovanović je naglasio da je ta ljubav obostrana, jer kako kaže “nikada ranije nije imao podršku tako dobrih navijača”.

nego

Na početku razgovora osvrnuo se na dodijeljeno priznanje.

-Veoma sam zahvalan opštini Bileća što mi je ukazana takva čast. Sigurno će mi ovo priznanje biti podstrek za nastavak karijere. U svakom slučaju, svestan sam da pored časti priznanje donosi i nove obaveze koje ću se potruditi da ispunim.

Kako si dospio u Bileću?
– U prvom delu prošle sezone gostovao sam sa svojim tadašnjim klubom Drinom iz Zvornika i u postigao 30 poena. I tada se osetilo da mi ova sredina prija. Ljudima iz Hea je taj meč bio najbolja preporuka da me pozovu.

Sviđa li ti se Bileća?
-Sviđaju mi se ljudi koji ovde žive. Hercegovci su vrlo ljubazni i prihvatili su me kao svoga. Uostalom i ovo opštinsko  priznanje to potvrđuje.

Šta ti misliš o Heu?
– HEO je dobar klub, organizovan sa kvalitetnim ljudima koji ga vode. U klubu vlada dobra atmosfera. I na treninzima i na utakmicama fokusirani smo da ostvarimo zadate ciljeve i iskreno se nadam da ćemo popraviti stanje na tabeli do kraja sezone.

negov

Sa klupskim drugovima u trenucima predaha

Kakve su “Džukele”?
– Najbolji navijači pred kojima sam igrao i mislim gde god da nastavim karijeru da neću sresti bolje.

Od kada treniraš košarku?
-Košarku sam počeo trenirati kao klinac sa 7 godina i sasvim sam siguran da i kada završim karijeru, ako ne drugačije, sa prijateljima ću igrati košarku jer je postala deo mene.

Da li si tokom odrastanja imao neki uzor?
– Uvek sam se divio igračima koji su “mozak” tima. Kao klinac obožavao sam Džordana, a nakon toga najviše uživam gledajući Navara.

Koliko često stigneš da posjetiš rodnu Loznicu i koliko ti nedostaje?
-Posećujem je kad god imam  vremena i mogućnosti. Bileća je lepa, ali nedostaju mi  porodica i prijatelji nedostaju.

A mamina kuhinja?
-Eh, malo.

Kakav si bio đak? Kako si usklađivao košarku i školu?
-Ja sam profesor sporta i fizičkog vaspitanja. Završio sam DIF u Novom Sadu. Uz dobru organizaciju sve može da se postigne.

Jesi li radio u struci?
-Nadam se da ću naći posao kad okončam  igračku karijeru.

negov 01

Kako se boriš sa obožavateljkama?
-Imam obožavateljke. (Smeh). Nisam to znao!

Kakvu muziku slušaš i gdje izlaziš u Bileći?
-Slušam rok, a izađem u Lipu ili Jazbinu.

Koji je tvoj životni moto?
-Nikad ne odustaj.

 

 

 

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: