Dani Srpske u Srbiji: Dodik otvara manifestaciju

Manifestacija „Dani Srpske u Srbiji“ biće održana od 04. do 10. septembra 2014. godine.

dani srpske

Izvor: Pravda/ Dragan Bašović

Svečano otvaranje manifestacije je 4. septembra u Velikoj dvorani Zadužbine Ilije M. Kolarca u 19 sati, a tom prilikom će govoriti Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske, nakon čega sledi koncert Banjalučke filharmonije u Kolarčevpj zadužbini.

Tokom festivalskih dana posetioceočekuje bogat kulturno-umjetnički program: od prezentacije turističkih potencijala Republike Srpske, izložbe najboljih radova studenata Akademije umjetnosti iz Banje Luke i Akademije likovnih umjetnosti iz Trebinja i književno-muzičke večeri „Zvuci i glasovi Srpske“, Poslovnog foruma Republike Srpske i Srbije, do pozorišnih predstava, promocija knjiga i mnogih drugih sadržaja.

U petak 5. Septembra u Vili Republike Srpske na Dedinju biće upriličen prijem za studente iz dijaspore i Republike Srpske. Svečanom uručenju sertifikata polaznicima obuke pod nazivom „Upoznaj državu Srbiju“ prisustvovaće i predstavnici Vlade Republike Srpske. Izdvajamo i pozorišnu predstavu „Ožalošćena porodica“ Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke koja će biti odigrana u Zvezdara teatru. Ova predstava je zahvaljujući originalnoim pristupu Nušićevom delu ovogodišnji dobitnik Sterijine nagrade.

Program dani Srpske u Srbiji

 

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: