“Dani ruskog filma” od 24. do 27. novembra u Trebinju

U Trebinju će od 24. do 27. novembra biti održani “Dani ruskog filma”, manifestacija koja je veoma značajna za unapređenje kulturne saradnje Rusije i Republike Srpske.

download_0

Izvor: Srna/Trebinjedanas

Otvaranje je zakazano za 24. novembar u 18.30 časova, a za 19.00 časova najavljena je prva projekcija filma “Statski savjetnik”.

Drugog dana manifestacije u 19.00 časova biće prikazan film “Admiral”, a narednog dana u isto vrijeme film “Pop”. Posljednjeg dana programa, 27. novembra, u 18.00 časova ljubitelji filmske umjetnosti moći će da pogledaju ostvarenje “Ilija Murovec i Solvei razboinik”.

filmovi će biti prikazani u Kulturnom centru Trebinje, a ulaz je slobodan.

Ovu manifestaciju, koja se prvi put održava u Trebinju i Hercegovini, organizuju Društvo prijatelja Rusije i Kulturni centar Trebinje.

Prema njihovim navodima, ovo je potvrda da dvije zemlje, osim na ekonomskom i političkom polju, uspješno uspotavaljaju i kulturnu saradnju.

Prema njihovim navodima, ovo je potvrda da dvije zemlje, osim na ekonomskom i političkom polju, uspješno uspotavaljaju i kulturnu saradnju.

Organizatori se nadaju da će građani Trebinja i Hercegovine prepoznati značaj ove manifestacije koja bi mogla da zaživi i postane tradicionalna.

U okviru Društva prijatelja Rusije u Eparhijskom domu u Trebinju već godinu dana održava se kurs ruskog jezika koji je naišao na veliki odziv građana, prvenstveno osnovaca i srednjoškolaca.

U organizaciji Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske i Međunarodnog fonda jedinstva pravoslavnih naroda u Trebinju su nastupali i ruski kamerni horovi sa više od stotinu izvođača, a organizovane su i druge manifestacije kojima se potvrđuje dobra saradnja Rusije i Republike Srpske.

 

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: