ČUDO NEVIĐENO: Fočanski lekari izvadili čoveku ekser iz glave

Lekari fočanske bolnice uspešno su izvadili ekser dužine deset centimetara iz glave pacijenta Jova Ećimovića (66) sa Sokoca, koji se povredio čisteći staru pušku.

Фоча - рендгенски снимак

Izvor: RT/Srna
U fočansku bolnicu Ećimović je stigao sinoć oko 19.00 časova u svesnom stanju, a lekari su tek nakon rendgenskog snimka ustanovili da se u glavi nalazi metalni predmet, koji je tupim vrhom iznad desnog oka probio čeonu kost, sinuse i očnu duplju.
Hirurg Miro Obrenović rekao je da su uspeli da odstrane strano telo, pri tom ne oštetivši nijednu strukturu koja prethodno nije bila oštećena.
– Sve je proteklo u najboljem redu, uspeli smo rekonstruisati sve regije, pacijent vidi i na to oko. Na naše iznenađenje, nije došlo do oštećenja vitalnih struktura ni očne jabučice. Ovo je nešto što se retko kada, pa skoro i nikada ne sretne u karijeri – istakao je Obrenović.
Ećimović priča da je čistio zarđalu pušku u kojoj je bio zaglavljen metak.
– Čekićom sam sa strane udarao da me ne bi moglo dohvatiti, a taj deo kojim sam ja udarao, on je aktivirao kapislu i verovatno dobio rikošet. Vidim najedanput me krv zalije – rekao je Ećimović i zahvalio lekarima u Foči za stručnu intervenciju kojom mu je spašen vid.

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: