Ćebedžija: Za ruglo kod Perovića mosta kriva prethodna administracija

„On je istakao da je dozvola za izgradnju objekta izdata u mandatu prethodnog gradonačelnika i tadašnje skupštinske većine, još 2011. godine, te da se aktuelna Gradska uprava angažovala da problem riješi na način, kako je rekao – da i investitor i građani budu zadovoljni”, rekao je zamjenik gradonačelnika Neđo Ćebedžija na tradiconalnom novgodišnjem prijemu za novinare

prijem1

Izvor: Radio Trebinje
Autor: R.S.
Gradska uprava u Trebinju upriličila je danas tradicionalni novogodišnji prijem za novinare.
Predstavnike redakacija i dopisništava medija koji rade na području Trebinja primio je zamjenik gradonačelnika Neđo Ćebedžija, poželio im uspješan rad i u narednoj godini, te uručio prigodne poklone.
Ćebedžija je rekao da je Gradska uprava „u najvećoj mjeri zadovoljna 2014. godinom“ , koja je, kako je rekao – uspješno privedena kraju, „uprkos brojnim probemima i teškoćama“, od kojih su posljednji vezani za slučaj Bobar banke i blokadu računa Grada na banci pred likvidacijom.
„Ni Gradska uprava, niti jedna javna ustanova grada ili grupa korisnika nisu osjetili probleme, niti veću krizu. Svi korisnici budžeta primili su redovno platu, a ni socijalne kategorije nisu ostale uskraćene“, podsjetio je Ćebedžija.
On je dodao da je Gradska uprava „relativno zadovoljna novinarskim izvještavanjem iz Trebinja“.
„Možda je u nekim situacijama izvještavanje moglo biti i drugačije. Ali kada ste na javnoj funkciji, onda morate biti spremni da pretrpite i neke kritike, iako nisu uvijek bile argumentovane. To je, dakle, sastavni dio našeg posla“, rekao je zamjenik gradonačelnika.

Za balon-salu kriva prethodna administracija

Ćebedžija se osvrnuo i na aktuelni slučaj balon-sale kod Arslanagića mosta, čija je izgradnja u zoni zaštite ovog kulturno-istorijskog spomenika izazvala brojne reakcije i negodovanja građana na društvenim mrežama.
On je istakao da je dozvola za izgradnju objekta izdata u mandatu prethodnog gradonačelnika i tadašnje skupštinske većine, još 2011. godine, te da se aktuelna Gradska uprava angažovala da problem riješi na način, kako je rekao – da i investitor i građani budu zadovoljni.

„Potpuno se slažem da je takav objekat uz trebinjski najstarijiji most – ruglo. Mi smo sa naše strane preduzeli određene aktivnosti – građevinska inspekcija je već bila na gradilištu, a obratićemo se i Zavodu za zaštitu spomenika RS. Ako bude za to postojala mogućnost, mi ćemo sve učiniti da radovi budu obustavljeni“, rekao je Ćebedžija dodajući da će se pri tome voditi računa „da ni investitor ne bude oštećen, s obzirom da on nije kriv za ovu situaciju“.
„Investitor bi trebalo da dobije drugu lokaciju za balon-salu. Potpuno uvažavam stav da je gradu i građanima potreban još jedan ovakav sportski objekat“ .

Autobuska stanica još u procedurama

Na pitanje kada će novoizgrađena autobuska stanica u Trebinju, koja još ima funkciju samo autobuskog stajališta – početi sa radom, Ćebedžija je rekao da očekuje da će se to desiti vrlo brzo.
„Da bi proradila u planiranom kapacitetu, potrebno je da je još nekoliko procedura oko registracije i kategorizacije riješi u Ministarstvu saobraćaja i veza. Kao što znate, nedavno je i Skupština grada donijela odluku o formiranju javnog preduzeća ‘Trebinjestan’, čija bi djelatnost bila i gazdovanje autobuskom stanicom, uz parking – servis i rentiranje poslovnih prostora u objektu stanice“.
A dok se čeka na završetak administrativnih procedura, kaže Ćebedžija – putnicima će biti omogućeno da na autobuse čekaju unutar zgrade stanice, zaklonjeni od vremenskih nepogoda. Dodaje da će već „za desetak-petnaest dana biti angažovan dio radnika da otvore vrata objekta“ građanima i putnicima koji koriste ovo stajalište.

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: