Braća Papović kupili “Herceg televiziju” (video)

Braća Papović kupili “Herceg televiziju”Braća Dragomir i Čedomir Papović iz Gacka danas su za 160.000 KM kupili “Herceg televiziju”, koja je zbog nagomilanih dugovanja i blokade računa prije više od godinu dana prestala da emituje program.

herceg-tv

 

Izvor: Srna 
Video: Nebojša Vukanović
Obaveza novog osnivača je da u roku od 90 dana počne poslovanje i primi najmanje osam radnika, od kojih bi pola bilo onih koji su ranije radili u ovoj jedinoj regionalnoj televizijskoj stanici.

Stečajni upravnik “Herceg televizije” Radomir Jokić rekao je Srni da nije riječ o klasičnoj prodaji već o ustupanju osnivačkih prava.Prema njegovim riječima, obaveze Papovića su da uplate novac na račun stečajnog dužnika radi namirenja stečajnih povjerilaca kojima se ukupno duguje 593.000 KM.”Svi povjerioci koji su danas bili prisutni na ročištu u Okružnom privrednom sudu podržali su stečajni plan”, rekao je Jokić.

Jokić je pojasnio da će radnici koji su radili posljednjih devet mjeseci do otvaranja stečajnog postupka biti namireni u procentu od 31 odsto, a svi ostali u procentu od 10 odsto, dok će Fond PIO biti isplaćen u stoodstotnom iznosu.Na dan otvaranja stečajnog postupka, 18. juna prošle godine, u “Herceg televiziji” bilo je 12 zaposlenih, a stečajni dužnik ima obavezu prema ukupno 36 radnika.

Da bi pomogli nastavak emitovanja programa ove TV stanice, koja je zbog dugovanja više puta prekidala rad, Vlada Republike Srpske i grad Trebinje su prije dvije godine obezbijedili 152.000 KM.”Herceg televizija” počela je da radi 27. aprila 2008. godine, a registrovana je u okviru građevinske firme “Neimarstvo”.

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: