Bosić ponudio Đokiću poziciju mandatara!

Predsjednik Srpske demokratske stranke /SDS/ Mladen Bosić rekao je danas da je lideru Socijalističke partije /SP/ Petru Đokiću ponudio poziciju mandatara u budućem sazivu vlade Republike Srpske.

20141102140550_270897

Izvor: Nezavisne novine / Srna
Bosić je, nakon sastanka lidera dvije stranke u Bijeljini, rekao da su razgovori bili usredsređeni na mogućnosti zajedničke saradnje u vezi sa formiranjem skupštinske većine u Narodnoj skupštini Republike Srpske.
„Stav SDS-a je jasan. Smatramo da bi trebalo formirati skupštinsku većinu koja će omogućiti otvaranje procesa promjena. Smatramo i da niz promjena u Srpskoj nije moguće napraviti ukoliko je u vlasti i SNSD“, rekao je Bosić.
On je istakao da su Đokić i on saglasni u nizu oblasti u kojima bi u Republici Srpskoj trebalo izvršiti duboke reforme – od energetike, zdravstva i školstva do finansija i svih drugih oblasti.
„Ovdje smo našli zajednički politički jezik, zajedničku temu, a razgovarali smo i o tehničkim mogućnostima formiranja vlasti. SP ima svoje stavove i svoje organe na kojima će donijeti odluku o tome sa kime će ići u budućem periodu“, rekao je Bosić.
On je naglasio da je Đokiću i Socijalističkoj partiji na sastanku ponuđena pozicija predsjednika vlade, a da je na njima da dalje odlučuju u vezi sa ovom ponudom.
„Mi ostajemo otvoreni i za sve druge stranke, osim za SNSD“, rekao je Bosić.
Predsjednik SDS-a je dodao da je sa većinom stranaka u Srpskoj već obavljen razgovor.
„Nastojimo da učinimo sve što je moguće da otvorimo proces i mogućnost da bismo dobili novu vlast u Republici Srpskoj, a koja bi izdefinisala neke nove prioritete da se napravi društvo koje će krenuti u bolju budućnost“, rekao je Bosić.

O autoru

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: