Bolnici Trebinje prijeti zaraza?!

Izlivanje velikih količina fekalija iznad Grudnog odjeljenja Bolnice Trebinje može prouzrokovati ozbiljnu i veliku zarazu, a Dom zdravlja, koji je ovaj problem prouzrokovao, kao i druge lokalne nadležne službe ostaju već mjesecima „nijemi” na upozorenja, kažu u Bolnici Trebinje

bolnica tb

Izvor: Srna

Problem je počeo u aprilu kada je kanalizacija iz Doma zdravlja, odnosno njihovog vešeraja počela da teče do ulaza na Grudno odjeljenje, a postoje indicije da je na isti šaht priključena kanalizacija iz obližnjeg vrtića.

„Kada se sastanu te dvije otpadne vode ispred ulaza je sve mokro i nemoguće je zaobići te fekalije preko kojih gaze i pacijenti našeg odjeljenja i porodične medicine, ali i rodbina koja dolazi u posjetu, te djeca koju svakodnevno tuda prolaze do vrtića i škole tako da su svi izloženi zarazi”, rekla je Srni Dušanka Mićunović Jovanović, načelnik Grudnog odjeljenja Bolnice Trebinje.

Ona kaže da se već više od pola godine obraćaju i direktoru Doma zdravlja, lokalnoj zajednici i nadležnim inspekcijama i službama, ali da ovaj veoma ozbiljan problem još nije riješen već ga, kako kako ističe, po svemu sudeći olako doživljavaju.

„Postavljano je i odborničko pitanje, ali ni tada se niko na to nije osvrnuo”, kaže Jovanovićeva i dodaje da je dolazio inpektor, te da su dopremane i pumpe ali da je sve to nedovoljno i da to nije rješenje ovog problema.

Neki od građani koji dolaze u posjetu rodbini ili oni koji idu kod porodičnog ljekara kažu da je prilaz svakodnevno mokar i da se osjeća neprijatan miris, te da nečistoću ne unose samo u bolnicu već i u svoje kuće.
U komunalnoj inspekciji kažu da su naložili direktoru Doma zdravlja LJiljani Radoičić da pređe na javnu komunalnu mrežu i da je ona podnijela zahtjev Vodovodu za priključak, a dok se to ni riješi biće dopremane pumpe da čiste kanalizaciju, odnosno šaht.

Oni tvrde da nije riječ o fekalijama, već o otpadnim medicinskim vodama.

Direktor Doma zdravlja Trebinje LJiljana Radoičić danas je bila službeno odsutna.

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: