Blog jednog Hercegovca u Beogradu: Vrh piramide ljudskog sebičluka

Onaj ko me iole bolje poznaje, znao je unapred da će kad tad doći blog sa ovom temom. Tema koja je spremna u meni uvek i za svagda. Tema koja me boli i koja mi nikako i nikad neće biti jasna.

cigarete

Tekst: Božo Boban Vukoje

Tema s kojom preterujem, s kojom ljude oko sebe godinama o jadu bavim i s kojom sam dosadio i Bogu i narodu. Tema u kojoj ću verovatno biti preterano subjektivan, strog i opak. A kako i ne bio, pa čak i po cenu nečije ljutnje ili zameranja, kad je u pitanju nešto što se direktno i dokazano odnosi na naše zdravlje! Pušenje!

Duvan je biljka poput svih drugih biljaka koje su negde jednom samonikle u prirodi. Čovek je iz ko zna kojih razloga u njoj pronašao taj užitak koji traje vekovima. Možda je mogao isto tako smotati i iz dosade zapaliti bilo koju drugu biljku, a ko, uostalom, kaže i da nije motao. Međutim, duvan nekako pobedi sve te druge i posta najmasovnije konzumirani porok ikada. Ja sam ubeđen da je on na samom početku skrenuo pažnju na samog sebe, pre svega svojim dokazanim lekovitim svojstvima. Ali, čovek ne bi bio živ da to nije zloupotrebio i jednu lekovitu biljku vremenom pretvorio u najmasovnijeg i najpodlijeg ubicu koju je savremeno čovečanstvo ikada videlo, imalo i doživelo. Zašto najpodlijeg?
Live-or-Die-Smoking
Nastavak teksta pročitajte ovde

 

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: