Bilećko Udruženje guslara i epskih pjesnika obilježilo krsnu slavu Mitrovdan

Krsna slava Saveza guslara Republike Srpske i Udruženja guslara i epsih pjesnika iz Bileće „Vojvoda Vlatko Vuković“ – Mitrovdan, prigodno je obilježena i u ovoj hercegovačkoj opštini.

bileca slava

Izvor: Moja Hercegovina
Autor: Jelena Denda
Foto: Mišo Kisić

Lomljenje slavskog kolača obavljeno je u prostorijama Udruženja, nakon čega je u večernjim časovima u bilećkom Domu kulture „Jevto Dedijer“ izveden bogat kulturno-umjetnički program. Učestvovali su članovi svih sekcija Udruženja: ženska i muška pjevačka grupa, interpretatori narodnih pjesama, nazdravičari, guslari i instrumentalisti.
Program je obogaćen nastupom članova Udruženja guslara iz Trebinja, Gacka, Foče, Nikšića i Podgorice. Ovom prilikom učesnike i goste besjedom je pozdravio i čestitao im praznik predsjednik Skupštine Saveza guslara Srpske Radislav Uljarević.
Predsjednik Udruženja guslara i epskih pjesnika „Vojvoda Vlatko Vuković“ Žarko Koprivica istakao je za „Moju Hercegovinu“ da su i tokom ove godine ostvarili značajne rezultate, a time i učinili sve na očuvanju srpske narodne tradicije.
Predsjednik Udruženja Žarko Koprivica sa mlađom ženskom pjevačkom grupom

bileca slava 01

Članovi njihovih pjevačkih grupa i njihovi guslari osvojili su vrijedne nagrade i priznanja na brojnim takmičenjima i festivalima širom zemlje.

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: