Bilećka trilogija: Ukradena nada

U posljednjih pedeset godina prošlog vijeka Bilećani su se dva puta okupljali zbog “ćire”. Prvi put bilo je to 19. decembra 1931. kada je “ćiro” stigao u Bileću, a drugi put krajem maja 1976. kada je posljednji put ispraćen. Kakve li razlike između ta dva događaja.

trilogija

 

Učesnici onog prvog danas skoro da i nisu među živima, a i oni preostali već su u poodmaklim godinama i jedva se prisjećaju da je “ćiro” dočekan s neopisivim veseljem, što onda nije bilo čudo kada se zna da je značio odlazak vremena u kome su konji bili glavno prevozno sredstvo. Bili su to svečani ali i tužni trenuci, ispunjeni nekom čudnom i tihom sjetom zbog saznanja o neminovnoj prolaznosti svega što je čovjeku u tom vremenu veoma drago i nenadoknadivo.

01

Grupa uglednih bilećkih trgovaca, činovnika, oficira dočekalo je prvi ulazak voza.

Proteklo je više od trideset godina kako je utihnuo pisak posljednjeg “ćire” koji je nekako sramežljivo napustio Bileću, a bio je dočekan pompezno i sa dobrodošlicom. I danas je mnogima od nas u neizbrisivom sjećanju, a nostalgija nas često vuče na željezničku stanicu, na peron, kolosijeke, ta divna podsjećanja na putovanja i priželjkivane dočeke. Godinama se ne čuje pisak lokomotive ni žagor sa staničnog perona. Utihnula je i svojevremena pjesma

Hercegovci, zapjevajmo gange,
Voz prolazi preko dvije štange!

Danas se na tom prostoru zacario korov, nastojeći, valjda, da proguta i najnježnija sjećanja na nekadašnje prve ljubavi, suze, dobrodošlice i ispraćaje.

Ispraćaj bez ijedne suze

Kao da su jedva čekali da čuju njegov posljednji pisak, a zatim sa svih strana bezdušni navalili da mu sahrane sve tragove: prugu, stanice, skretnice, perone, predsignale, signale – sve do posljednjeg pružnog praga. Danas, umjesto obećanog osavremenjavanja saobraćaja, te napuštene u zarđalim vagonima planduje stoka, glodari i zmije. Na “ćirinom” posljednjem ispraćaju osim željezničkog osoblja bilo je i nešto đaka, pokoji Bilećanin i predsjednik opštine, ali nije kapnula ni jedna suza. Međutim, za hroničare je to bio voz koji je obilježio stranicu istorije na koju je ovdje stavljena tačka. Uskraćena za opijelo posljednja “ćirina” kompozicija koja je napustila Bileću zaslužila je da se ovjekovječi da je ova varoš postala dio svijeta onog trenutka kada je “ćiro” dovezao prve putnike. On je mnogima obezbijedio karijeru, pomogao da se školuju djeca, ishrane porodice i obezbijedi odlazak u svijet. “Ćirom” su stizali tokajac, viner-šnicle, knedle, zaher-torte. Najljepše trenutke radosti i zadovoljstva poklanjao je hiljadama mladih i onih koji su napuštali Bileću nakon odsluženja vojnog roka ili izdržane zatvorske kazne. Ali i u prilikama kad su se voljeni sastajali ili pak rastajali. Riječju, “ćiro” je bio svjedok vremena kada je život tekao sporo ali dostojanstveno. I niko nije slutio da će obećani progres i neizdrživi tempo života preseliti ljude na beskrajnu traku životne jurnjave za nečim što je nedostižno.
Bio je na svoj način svjedok i tvorac istorije koja je s njim otišla zarad progresa i tempa kojim se danas sve kreće. Izgradnja pruge Sarajevo – Ploče konačno ga je dokusurila.
Oni koji su osjećali žal za “ćirom” izražavali su proteste, pa je iz tog vremena ostala pjesma:

Druže Tito, ne diraj u “ćiru”
Ako misliš živiti u miru!

Jebeš prugu Sarajevo – Ploče
I onoga ko je prvi poče!

S njim je nestala i istorija s kojom je milio ruku pod ruku

 

02

ISPRAĆAJ NEZABORAVNOG “ĆIRE” – Zdesna nalijevo: Brane Samardžić, predsjednik opštine, Milan Dutina, desetar, Rade Tabaković, Ante Papić, šef stanice, Mehija Kapidžić, Miroslav Dučić, blagajnik, Rade Vujić, otpravnik vozova, Dušan Mrkajić, Zeno Popović, Rade Grahovac, fotograf; čuči Novak Papić, skretničar

 

Predsjednik iznevjerio obećanje

Međutim, “ćiro” nije otišao u zaborav, iako se njegovim posljednjim piskom zatvorio još jedan isječak istorije, koja je trajala od momenta kada je decembarskog dana 1931. stigao u Bileću a završila se pretužnog majskog dana 1976. kada je ovoj prelijepoj varoši rekao posljednje zbogom.
I danas se ponekad prepričava događaj koji se desio krajem tridesetih godina prošlog vijeka. Radovi na izgradnji željezničke pruge Trebinje – Bileća bili su u završnoj fazi pa su tračnice došle do Zlatišta. Već tada je trebalo odlučiti gdje sagraditi željezničku stanicu.

03

Nekadašnji izgled željezničke stanice s peronom.Ona nikad nije imala sna. .

Bilećani su tada, da li slučajno, iskoristili posjetu Hercegovini tadašnjeg predsjednika Vlade Kraljevine SHS, te ga sa svom njegovom svitom zadrže na ručku u Bileći.

Služilo se jagnjeće pečenje, priganice s kajmakom, sir, pršuta i druge đakonije, a onda se nametnuše priče gdje izgraditi željezničku stanicu.
Bilećani kažu da bi im najviše odgovoralo da sa Zlatišta tračnice produže do Medakovine kako bi se tu formirala gradska četvrt. Predsjednik na kraju obeća i otputova u Beograd. Proteklo je od tada dosta vremena a tračnice su i dalje okrenute prema Mrežici. Skupilo se nekoliko uglednih bilećkih trgovaca, zanatlija i predvođeni Ibragom Selimovićem i predstavnicima opštinske vlasti zapute se u Beograd, pravo u sjedište Vlade.
Čim je predsjednik obaviješten da su stigli, on je naredio da ih odvedu u Skadarliju, počaste ih, jer su, kako je rekao, i oni u Bileći bili veoma lijepo dočekani.
Bilećanima se to nije dopalo pa saopštiše predsjednikovom ađutantu da oni nisu gladni niti su došli da šenluče po Skadarliji. Oni, naime, zahtijevaju da im se ispuni obećanje i da im se stanica smjesti u centar buduće varoši. Predsjednik im poruči da od obećanja nema ništa. Inženjeri zahtijevaju da se stanica ne smješta u gradu kako bi se kolosijek produžio prema Gacku i Nevesinju. Međutim, niti Gačani dobiše željeznicu, niti Bilećani željenu stanicu. Neko se usput našali: “Slabo nam je bilo pečenje za ovakvo rješenje.” I od tada se ova krilatica u Bileći provlači u mnogim sličnim prilikama.

04

Otkud bilećki “ćiro” u muzeju Lapovo? Lokomotiva br. 83-029 nakon što je pošteno odradila svoj vijek, posljednja je napustila Bileću maja 1976. godine

 

 

 

 

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: