Bilećanin iz Sočija: Ne razmišljam o parama, samo kad sam došao kući! (video)

Bilećani koji su prije pet dana pritvoreni u Sočiju zbog boravka na teritoriji Ruske Federacije bez urednih boravišnih i radnih dozvola, stigli su jutros u Bileću, zajedno sa još dva sugrađanina koji su, takođe, bili na radu u ovom ruskom gradu.
Izvor: Moja Hercegovina
Autor: Jelena Denda
Foto: Moja Hercegovina
Video: Nebojša Vukanović (BN TV)
 
148
B

ilećanin Miomir Stolica u Soči je otišao prije dva mjeseca, a čovjek preko koga je dobio posao, kako kaže, obećao mu je da će biti i posla i para, a na kraju se ispostavilo da je bilo samo posla.

–  Radili smo 10 do 12 sati dnevno, zidali smo, postavljali keramiku, radili fasade, ma bukvalno sve što se od nas tražilo, a nismo dobili ni dinar – objašnjava on za Moju Hercegovinu.
Prije pet dana pokupila ih je imigraciona služba i odvela u zatvor, gdje uslovi, kako kaže, nisu bili loši, jer su imali mogućnost makar da se istuširaju. Preostala četiri dana koje su proveli u pritvorskoj jedinici Federalne migracione službe bila su užasna, jer su, objašnjava on, spavali na hodniku sa drugim ljudima i bilu su bez hrane.

Čovjek preko koga su dobili posao, kako Miomir kaže, ostao je u Sočiju, a oko 500 radnika koje je prevario sprema se da podnese tužbu protiv njega.
–   Nadamo se da ćemo na taj način uspjeti nešto da dobijemo, mada u ovom trenutku, poslije svega što nam se tamo dešavalo, ne mogu da razmišljam o parama, najbitnije mi je da sam se vratio kući – zaključuje Stolica.
Bilećane su na aerodromu „Nikola Tesla“ dočekali predstavnici Udruženja građana „Zavičajni klub Bilećana u Srbiji“ koji su im, u saradnji sa načelnikom Opštine Bileća Miljanom Aleksićem, obezbjedili smještaj, večeru i prevoz do Bileće.

 

 

 

 

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: