Bilećani u Beogradu sakupili 180.000 dinara za saniranje štete od poplava u Srbiji i RS

Zavičajni klub Bilećana je sinoć u prepunom restoranu “Košuta” organizovao donatorsko veče posvećeno postradalim od poplava. Sakupljeno je oko 180.000 dinara, koji će biti bratski podeljeni Srbiji i RS

16

Tekst: Trifko Ćorović
Foto: Slobodna Hercegovina

Bilećani ne posustaju! Iako su već drugog dana katastrofalnih poplava koje su zadesile Srbe sa obe strane Drine, već organizovali skupljanje pomoći u hrani i higijenskim sredstvima i dostavili ih raseljenim licima sa  ugroženih područja, Klub Bilećana je sinoć u restoranu “Košuta” organizovao donatorsko veče za novu pomoć.  Pred oko stotinjak gostiju skup je blagoslovio protojerej Rade Zelenović. Potom se gostima obratio i poznati hercegovački pesnik Božidar M. Glogovac.

02

Predsednik Kluba Bilećana Miodrag Dunđerović

Predsednik Kluba Bilećana Miodrag Dunđerović je podsetio da je Klub počeo sa radom pre godinu dana i da je u tom roku napravio niz aktivnosti uglavnom humanitarnog karaktera.

 

03

Majstor na strunama: Đorđije Koprivica

Dunđerović je napomenuo da je Klub ranije izdvojio novac u fond za lečenje male Sandre Svorcan, kao i za podizanje spomen hrama na Vučjem Dolu posvećen Svetom sveštenomučeniku Atinogenu, a priskočilo se i u pomoć zemljacima koji su se nalazili u radu u Sočiju nakon niza neprijatnosti koje su imali sa radnim vizama, a o čemu je sajt Slobodna Hercegovina opširno pisao.

11
Klub će ovih dana da uruči i novčane nagrade trojici najbolljih učenika Školskog centra “Golub Kureš” u Bileći, sa tendencijom da to postane tradicija.

04

Predsednik Ekonomskog saveta SNS profesor dr Milenko Dželetović

Goste je zabavio i guslar Đorđije Koprivica, a među brojnim gostima bili su predsednik Ekonomskog saveta SNS profesor dr Milenko Dželetović, prof. dr. Slobodan Grubačić, protojerej Ratko Savić, dr Mitar Kokolj, dr Milan Vujović, dr Miloš Duka, pukovnik Milan Komar…

Da podrže svoje zemljake pridružili su se i predstavnici ostalih zavičajnih udruženja Hercegovaca u Srbiji: Milenko Jahura (SND Prebilovci), Stevan Komnenić i Milenko Čabrilo (Pančevo), Boro Vukajlović i Ljubo Kilibarda (Subotica), Brana Rudan (Sečanj).

07

Hercegovci iz Subotice: Boro Vukajlović i Ljubo Kilibarda

08

Podrška iz srpske Vojvodine: Brana Rudan, Milenko Čabrilo i Stevan Komnenić

17

Milenko Jahura, predsednik SND Prebilovci

20

Božo Vukoje, Dejan Vuković, Maja Kokolj, Kosta Čubrilo, Borislav Krkelić i ostali članovi rukovodstva Kluba rado su pozirali za portal Slobodna Hercegovina. Znajući njihovu energiju nećemo dugo čekati na novu akciju Bilećana u Beogradu, a i za ovu priliku organizatorima je pomogao domaćin Neđo Trklja, vlasnik restorana “Košuta”.

14

Domaćini: Borislav Krkelić. Neđo Trklja i Božo Vukoje

19

Eksperti za vojna pitanja i ekonomiju: Milan Komar i Milan Vujović

12

 

 

09

Najmlađa na donatorskoj večeri: Ksenija Maksimović sa mamom

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: