Anđelina Džoli donirala 50 hiljada dolara Srbiji i BiH

Holivudska glumica Anđelina Džoli donirala je 50 hiljada dolara američkom Crvenom krstu kako bi pomogla područjima Srbije i BiH koja su stradala u poplama, navodi se na njihovoj zvaničnoj stranici

454px-Angelina_Jolie_by_Gage_Skidmore_2

Izvor: B92
Foto: Gage Skidmore

“Tragično je da je područje, koje je preživelo toliko sukoba i razaranja, sada pogodila prirodna katastrofa ovih razmera”, rekla je Anđelina – “Moje misli su sa svim porodicama koje su izgubile svoje domove i čija je egzistencija ugrožena”

“Posebno sam zabrinuta zbog neposredne opasnosti za život koju predstavljaju mine i ostale eksplozivne naprave koje se nalaze na područjima opustošenima poplavama u Bosni. Međunarodna zajednica mora preduzeti potrebne mere kako bi osigurala ta mesta”, dodala je.

Glumica se osvrnula i na solidarnost koju su građani naših zemalja pružili jedni drugima.

“Inspirativno je videti ljude iz tih zemalja kako su složni i pružaju podršku svojim susedima i građanima sopstvene zemlje. Vreme je da i mi ostali preduzmemo isto, te da im pomognemo da se oporave”, zaključila je slavna glumica.

Dejvid Melcer iz američkog Crvenog krsta pohvalio je glumicu koja je neumorna u pružanju pomoći svima koji se u svetu susreću s krizama.

“Ona je neumorna u svojim naporima da umanji ljudsku patnju, a mi smo joj zahvalni na pomoći”, kazao je on.

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: