Anđelić: Plate radnicima “Agrokopa” na prvom mjestu!

Prioritet je isplata plata radnicima i oslobađanje lošeg imidža firme. Ambiciozni planovi novog rukovodstva. Dnevnice radnika 30 KM. 

agrokop_trebinje_001

Radnici u vinogradima trebinjskog Agrokopa su zasukali rukave. Pred njima je dokazivanje novom vlasniku, a najbolji će dobiti stalni posao.

– Isplaćeni su gotovo svi osim jednog radnika koji je podnio tužbu. Novac je legao na račune radnika koji su pristali na ponuđene sume. Ostalo je još da odabrani budu pozvani u stalni radni odnos, kaže Goran Fržović, predsjednik Sindikata.
Agrokop je prije dva mjeseca kupio konzorcij vinarija i privrednika. Pet vlasnika sjelo je za isti sto, imenovalo novog direktora i odredilo prioritete.
Već imaju i velike planove za staru-novu firmu. Najvažnije je osloboditi se lošeg imidža.
– Dogovor među vlasnicima je da plate budu na prvom mjestu, da se ne bi ponovila ranija događanja mi nemamo pravo na grešku, kaže Dragan Annđelić, suvlasnik i novi direktor Agrokopa.
Slavko Zekić, suvlasik, ističe da je namjera podići Agrokop da bi mogao sam da funkcioniše, da se razvija uključujući i novu vinariju, jer bez nje ivesticija će biti promašaj.
Radničke knjižice će dobiti petnaestak radnika, još najmanje toliko će biti zaposleno honorarno, kažu novi vlasnici. Dnevnice sezonskih radnika su oko 30 KM, a radno vrijeme je osam sati.

 

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: