5. septembar “Momin krug” na Adi: Pomozimo Alekseju!

Ovogodišnji program “Mominog kruga” je humanitarnog karaktera, prilagođen trenutnoj situaciji u zemlji posle majskih poplava

aleksej

Učešćem na Mominom krugu pomoći ćete Alekseju Šekeroviću da opet živi u svom domu

 

Izvor: Zadužbina Momo Kapor

Sav prihod od simbolične cene ulaznica od 200,00 RSD i pića, kao i prodaje knjige „Sentimentalni prtljag Mome Kapora“, namenjen je srednjoškolcu iz Obrenovca – Alekseju Šekeroviću koji je živeo sa bakom, dedom i prabakom u kući koja je potpuno uništena u majskim poplavama. Trenutno još uvek spava u kasarni, a preko dana pomaze da se omalteriše kuća i osposobi za kakav takav život u njoj.
Aleksej je srednjoškolac, odličan učenik, vaterpolista i 29.avgusta puni 18 godina i kako nam je rekao “sve što ima na sebi je dobio”.

Program Mominog kruga 2014. se kompletno održava na terasi Kluba Easy.
– Kabare „Halo, Beograd“ po tekstovima Mome Kapora koje je priredila Rada Đuričin, od tekstova iz Kaporovih knjiga „011“ i „Sto nedelja blokade“ i muzike, delova iz poznatih pesama. To je iskrena izjava ljubavi Beogradu, pokušaj da se otkrije večita tajna beogradskog duha, magija njegove privlačnosti o kojoj je Kapor pisao. U predstavi, pored Rada Đuričin, igraju Vladimir Racković i Vladimir Cvejić.
– Projekcija filma „Njujork, grad po meri čoveka“ nastao po scenariju Mome Kapora. Ovaj film nastao je 2004. godine i jedan je od poslednjih video zapisa Kapora, tada planiran da bude prvi u serijalu putopisa iz svetskih metropola. Na sebi svojstven način Momo nas provodi vodi kroz galerije, restorane i znamenite delove ovog američkog grada.
– Promocija knjige „Sentimentalni prtljag Mome Kapor“, ovogodišnji zajednički književni projekat „Srpske književne zadruge“ i Zadužbine „Momo Kapor“ čiji su priređivači Ljiljana Kapor i Dragan Lakićević.

– muzički program – Sergej Trifunović i bend „Užička republika“.

Čekamo Vas da svi zajedno pomognemo Alekseju i njegovoj porodici!

e pozivnica

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: