31. MAJ SUBOTICA: Hercegovačko donatorsko veče za ugrožene u poplavama

U organizaciji Zavičajnog udruženja „Hercegovina“ iz Subotice, u subotu, 31. maja, od 20 časova, u restoranu hotela „Patria“ u Suborici  biće održano humanitarno veče sa kojeg će sav prihod, po želji i uz blagoslov vladike Grigorija, biti namenjen pomoći stanovnicima Srbije i Republike Srpske koji su najteže pogođeni poplavama

pistalo

Poziv zemljacima da se priključe: Sreten Pištalo, predsednik zavičajnog udruženja Hercegovaca u Subotici

Izvor: Subotica.com

Cena ulaznice je 3.000 dinara, a svi prisutni će moći i dodatno da pomognu koliko im to materijalne mogućnosti dozvoljavaju. Ulaznice se mogu kupiti  u prostorijama kluba „Oldtajmer“ u ulici Petefi Šandora 9, od 10 do 12 i od 17 do 20 časova. Napominjemo da je broj mesta ograničen i da bi bilo dobro izbeći gužvu poslednjeg dana.

Među učesnicima i gostima naći će se, između ostalih, i predstavnici Eparhije Zahumsko-hercegovačke, među kojima postoji mogućnosti i da se nađe vladika zahumsko-hercegovači i primorski, Grigorije, zatim Eparhije Bačke, Branko Stanković, autor emisije „Kvadratura kruga“ i dokumentarnog filma „Prebilovci“, koji govori o stravičnom stradanju meštana ovog hercegovačkog sela u Drugom svetskom ratu, zatim voditeljka jutarnjeg programa Radio – televizije Srbije Sanja Dragičević, književnik Radovan Ždrale, guslari, pevačka i folklorna društva, kao i članovi Muzičke škole iz Subotice.

Prvobitno je bilo namenjeno da sav prihod sa ove humanitarne večeri bude usmeren na obnovu Hrama srpskih mučenika u hercegovačkom selu Prebilovci, ali su zbog aktuelne situacije uzrokovane katastrofalnim poplavama, u Zavičajnom udruženju „Hercegovina“, po želji i uz blagoslov vladike Grigorija, odlučili da se novac preusmeri na stradale u poplavama u Srbiji i Republici Srpskoj, a da se slična manifestacija, na kojoj bi se pomoglo obnovi i izgradnju Hrama, održi na jesen.

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: