3. jun 2015 – Trebinje: Zvezda na jubileju Leotara

Spektakl na Policama Leotar 3. juna proslavlja svoj jubilarni 90 rođendan, a veselje će uveličati gostovanje Crvene Zvezde u Trebinju.

simo

Izvor: Sportski žurnal

Susret predsjednika Leotara Simeona Dučića i glavnokomandujućeg dvojca Crvene zvezde Svetozar Mijailović-Zvezdan Terzić upriličen juče u klupskim prostorijama obilježilo je evociranje uspomena, dogovor o obnovi poslovno-tehničke saradnje i preciziran datum (3. jun), odigravanja prijateljske utakmice povodom 90 godina postojanja znamenitog trebinjskog kluba.

“Namjerni smo da obnovimo staru saradnju, bratski smo klubovi uvijek bili, sjetno govori Dučić. “Trebinjci simpatišu i druge klubove međutim, hoću da se zna najbliža srcu nam je Crvena zvezda. Volio bih da naši igrači krče put u ozbiljan fudbalski svijet s Marakane, s druge strane, Zvezdini talentovani dječaci izlaznog godišta na Policama stiču iskustvo. Pamćenje Svetozara Mijailovića ima drugo vrijeme, impresije vrcaju na sve strane. “Utakmice sa Leotarom, druženja s Trebinjcima uvijek su bili i događaj i doživljaj. Prilika je da obogatimo već decenijama plodnu saradnju, podignemo na nivo koristan za oba kluba. Počastvovani smo pozivom da uveličamo 90 godina od osnivanja Leotara, u godini kad obilježavamo 70 ljeta postojanja. Biće to, objektivno gledano, susret dva starca”, slikovito govori Mijailović.
Zanimljivo, čelni ljudi crvenobijelih iz prve su pronašli termin, te se prvi čovjek Leotara s preciziranim datumom u tefteru vraća u rodni grad svog čuvenog pretka Jovana Dučića. “Prijatelji uvijek nađu vremena za viđenje, koje odgovara oboma – šarmantno poentira na kraju Mijailović.
Jeste se trofejni trener Miodrag Profa Radanović najdublje urezao u istoriju Leotara osvojivši jedinu “duplu krunu”. Međuitm pikantno pitanje nametnulo se samo po sebi: Otkud i čovjek za vezu predsjednika Dučića, nakon 12 godina od odlaska iz Trebinja. “Leotar je, pored Crvene zvezde, moja najtananija emocija. I, razumljivo, može vazda da računa na mene. Kao i ljetos kad je ispao iz Premijer lige BiH, gospodin Dučić me pozvao da logistički podržim projekat vraćanja u elitni rang. Kontakte nismo prekidali, sad je poželio da napravim konekciju sa predsjednikom Mijailovićem i generalnim direktorom Terzićem, što učinih… Mada, s obzirom na tradicionalno prijateljstvo, identično bi bilo i da je ovdje došao bez mene”, skromno, kao i uvijek, kaže Radanović.

Detalje saradnje sa klubom iz “grada sunca i platana” pojašnjava generalni direktor i čelni strateg za sportska pitanja Zvezdan Terzić: “Trebinje je između brojnih znamenitosti prepoznatljivo i po jakom našem navijačkom jezgru, Leotar kao bogat rasadnik talenata. Otud je u obostranom interesu da koristimo sve potencijale tog kraja, usmjeravamo djecu i tamo i ovamo. Zvezda je uvijek pomagala prijatelje, gospodin Dučić može da računa na pomoć u vidu edukacije trenera mlađih kategorija i pozajmice pojedinih igrača.

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: