13.-15. Subotica: Hercegovačko udruženje slavi godišnjicu postojanja

Nizom kulturno-umetničkih aktivnosti Zavičajno udruženje Hercegovaca „Hercegovina“ od 13. do 15. februara obeležiće Dan udruženja (15. februar) i godišnjicu rada.

hercegovina3
Program će 13. februara (petak) u 19 časova u Modernoj galeriji „Likovni susret“ otvoriti multimedijalna izložba „Čekanje“ Radmile Lizdek, umetnice iz Trebinja.

Dan kasnije, 14. februara u Vestibilu Gradske kuće u 18 časova biće otvorena izložba Biljane Ristić, umetnice rodom iz Nevesinja, koja živi i stvara u Novom Sadu.

– Pred Subotičanima premijerno će biti izložena postavka slika u kamenu na temu „Nevesinjska puška – portret ustanika“. Posle Subotice, izložba će obići brojne gradove Srbije i Republike Srpske – najavljuje Sreten Pištalo, predsednik udruženja.

Na Sretenje, 15. februara, u Hotelu „Patria“ biće obeležen Dan udruženja, a u svečanom programu učestvovaće grupa „Iskon“, pevačka grupa iz Nevesinja, Miloš Parović, prvak gusala iz Nevesinja, autor  kultne emosije “Kvadrature kruga” Branko Stanković, reditelj Boris Malagurski, pesnici Simo Golubović i Božo Glogovac.

Očekujemo prisustvo brojnih zvaničnika, predstavnika lokalne samouprave, istočno-hercegovačkih gradova, vlade Republike Srpske, eparhije Zahumsko-hercegovačke i subotičke crkvene opštine, brojnih udruženja – dodaje Pištalo.

Karte za svečano veče biće u prodaji od nedelje, 8. februara, po ceni od 1.700 dinara (u cenu je uračunata i godišnja članarina) a mogu se kupiti u klubu „Old tajmer“ (Petefi Šandora 9), svakog dana od 17 do 20 časova. Sve informacije mogu se dobiti putem telefona: 063/80-400-57 i 063/566-096.

Zavičajno udruženje „Hercegovina“ osnovano je pre godinu dana u Bačkom Dušanovu, a do sada je organizovalo dve velike humanitrane večeri za pomoć poplavljenim područjima Srbije i Republike Srpske i za obnovu pravoslavnog hrama u Prebilovcima.

– Zadovoljni smo proteklom godinom, a nedavno smo od grada dobili prostor u ulici Bose Milićević, koji je trenutno u fazi adaptacije, tako da ćemo uskoro imati i svoje prostorije – zaključuje Pištalo.

 

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: