12. JUN: Bilećani u Beogradu organizuju donatorsko veče za poplavljene

Zavičajni klub Bilećana u Srbiji, sa sjedištem u Beogradu, organizuje donatorsko veče u četvrtak, 12. juna od 19. časova u restoranu “Košuta” na Košutnjaku (Banovo brdo, ulica “Pionirska” broj 32) sa kojeg će sav prihod biti uručen katastrofalnim poplavama najteže pogodjenim stanovnicima Srbije i Republike Srpske.

bilecani

 

Donatorsko veče je zamišljeno kao druženje Bilećana i prijatelja Bileće, kao prilika da se ljudi okupe, vide i popričaju. Biće to po svemu, skromno veče, u skladu sa prilikama u kojima živimo, saosjećajući sa našim ljudima koji su pretrpeli ogromne štete u poplavama biblijskih razmera.
Cijena ulaznice je 500 dinara u koju su uključeni domaće piće i meza, a svi prisutni će moći novčano da pomognu koliko su u mogućnosti. Ulaznice će se moći uzeti na samom ulazu u restoran “Košuta.”

Ovo donatorsko veče, prizvano, na žalost “višom silom”, biće samo nastavak serije humanitarnih i dobrotvornih akcija koje je do sada organizovao Zavičajni klub Bilećana.
Predstavnici Kluba Bilećana su medju prvima regovali i drugog dana ove katastrofe dostavili hitnu pomoć u hrani i higijenskim sredstvima raseljenim licima sa poplavama ugroženih područja u prihvatilištima “Šuplja stena” na Avali i centru za smeštaj u beogradskoj Areni. Mnogi od članova društva su takodje učestvovali u akcijama na zaštiti stanovništva i imovine od širenja vodene stihije.
Klub je ranije izdvojio novac u fond za lečenje male Sandre Svorcan, bili smo takodje donatori za podizanje spomen hrama na Vučjem Dolu posvećen Svetom sveštenomučeniku Atinogenu, a članovi Upravnog odbora su pomogli grupi Bilećana koji su se nalazili na radu u Soočiju da dodju do svojih domova, pošto im je otkazano gostroprinstvo na gradilištu.
Pored toga, uprava Kluba je odlučila da ove godine uruči novčane nagrade trojici najbolljih učenika Školskog centra “Golub Kureš” u Bileći, s tim da se nagrada dodjeljuje i narednih godina.
Sve te i druge aktivnosti, kao i upešna organizacija Sijela Bilećana u Domu vojske oktobra minule godine, obavljene su u relativno kratkom roku, za samo godinu dana od kada je registrovan Zavičajni klub Bilećana u Beogradu.
Ovog ljeta članovi Kluba su angažovani na organizaciju manifestacije “Dani bilećkih proizvoda i stvaralaštva” koja se održava 21. i 22. juna u Bileći. Opština Bileća prvi put priredjuje takav skup na kome će imato priliku da se predstave fizička i pravna lica koja se bave industrijskom proizvodnjom, poljoprivredom, zanatskom djelatnošću, umjetničkim stvaralaštvom i drugim aktivnostima iz naše, kao i drugih susednih opština. Sabor stvaralaštva održava se u vrijeme tradicionalne posjete pitomaca bivše Škole rezervnih oficira pješadije (ŠROP) Bileći.
Pred nama stoji još dosta posla. U toku su razgovori o pobratimstvo opština Bileća i beogradske opštine Bileća, pošto je postignuta načelna saglasnost da se pristupi tom zadatku, a Upravni odbor je angažovan i na pronalaženju prostorija za efikasniji rad Kluba.

Planirali smo da u Beogradu organizujemo Dane Bileće, s idejom da privrednici pokažu svoje proizvode kako bi ostvarili nove poslovne kontakte.

O tim i drugim predlozima možete da pošaljete svoje mišljenja na i-mejl adresu klubbilećana@gmail.com. Naše aktivnosti možete da pratite na fejsbuku Zavičajni klub Bilećana u Srbijij, a uskoro bi trebalo da obogatimo sadržaj našeg sajta www.bileca.rs.
S poštovanjem,
Upravni odbor Zavičajnog kluba Bilećana u Srbiji, sa sedištem u Beogradu.

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: